Сигнал на гражданин: Чести прекъсвания на водоподаването на улица “Поп Харитон” поради некачествени ремонтни дейности!

улица „Поп Харитон“, Варна, България

10:30

22-март-2018г.,11:00РМ = Уведомена: Община Варна.

22-март-2018г.,10:40РМ = Входящ Сигнал Е-Демокрация България: №10000008/2018-03-22: “Сигнал на гражданин: Чести прекъсвания на водоподаването на улица “Поп Харитон” поради некачествени ремонтни дейности!”

“Здравейте, живея на улица “Поп Харитон”, в близост до която се извършват строителните дейности на новия пътен проек в града. Сигналът ми е във връзка с некачествени ремонтни дейности, които водят до чести прекъсвания на водоподаването. За периода 12-20 февруари е имало само един единствен ден, в който да не е имало спиране на водата поради авария. За да не помислите, че преувеличавам с броя на констатираните спирания на водата, можете да проверите в сайта на ВИК, където се пази подробен архив на всички аварии. От тези 9 дни е имало аварии в района на ул “К. Райчо” и Колхозен пазар общо 8 дни. Разговарях с дежурен служител на ВИК, който ме уведоми, че поради ремонтните дейности постоянно получавали сигнали за аварии, заради строежа на новия път, където работниците непрекъснато нанасяли щети по тръбите. Моля Община Варна, в качеството си на възложител и контрольор на проекта да вземе мерки по управление качеството на ремонтните дейности. Абсурдно е в 21 век да се извършват толкова некачествени строителни дейности, които да увреждат ВИК инфраструктурата всеки ден. До колкото ми е известно, строежът ще продължи до края на лятото. Означава ли това, че всеки ден ще има спиране на водата? Да не би да живеем в държава от третия свят, където да се налага режим на ток и вода? Би трябвало да се санкционира фирмата, която извършва строежа за всяка причинена авария. В противен случай служителите на ВИК ще останат постоянно ангажирани в отстраняването на проблемите, а строителните фирми и работниците им ще продължават да извършват некачествени ремонтни дейности, увреждащи инфраструктурата. Моля за незабавни мерки, а също и за обратна връзка по случая. Благодаря.”

Добавете Вашият коментар!

коментара

Информация за Проблема

2018-03-22

Уведомен орган по компетенция /30-дневен срок предизвестие/

Visited 196 times, 2 Visits today

Posted in Комунални услуги и благоустройство

Add a Review

Rate this by clicking a star below:

 

Related Listings

Сигнал на граждани: Дупка в асфалта, премахнати колчета от тротоар, паркиране върху тротоар и зелени площи на ул.”Гео Милев”

улица „Гео Милев“, Варна, България

19.00

2017-04-18

Варна

Под наблюдение /Официално ангажиране на орган по компетенция/

Предупреждение към водачите на МПС-та нарушена ограда на булевард „Васил Левски” – гр. Варна: Опасност от ПТП!

булевард „Васил Левски“ 9, Варна, България

12:00

2016-06-01

Варна

Административен Отказ и липса на съдействие от Надзорен Орган