КАТ-Разград обяви готовност да глобява по сигнали на граждани {Подайте сигнал чрез Мрежа е-Демокрация към КАТ – Разград!}

КАТ РАЗГРАД, Разград, България

Website

112

В Областната дирекция на МВР в Разград вече е създадена организация за приемане на сигнали от граждани за извършени нарушения на Закона за движение по пътищата, съобщиха от пресцентъра на полицията в лудогорския град, цитирани от БТА.

Чрез Мрежа е-Демокрация България вече сигнала електронно се подава към Областната дирекция, освен информация за допуснато нарушение, гражданите могат да изпращат и заснет от тях снимков или видеоматериал. (*)Контактна информация на подателя не е публична в Мрежа е-Демокрация България, тя се предоставя само на КАТ!

При получаване или приемане на материала за нарушение на Закона за движение по пътищата подателят задължително ще се призовава като свидетел в образуваното административно-наказателно производство. Полезна информация за органите на реда е и конкретизирането на датата, часа и мястото на установеното нарушение, регистрационния номер на автомобила, а също и телефонен номер за обратна връзка с подателя (*) на сигнала, уточняват от полицията.

>Сигнали за нарушения на Закона за движение по пътищата може да се подават на адрес <Подай сигнал в Мрежа е-Демокрация>

По заснет видеоклип за шофиране със скорост над позволената, от КАТ уточниха, че за подобно провинение не може да се наложи глоба по клип. За други нарушения обаче – неправилно паркиране, рисково изпреварване, минаване на червено и т.н. това е възможно, ако подалият сигнала е готов да свидетелства.

Добавете Вашият коментар!

коментара

Visited 431 times, 2 Visits today

Posted in Нарушаване на ЗДвП

Tagged In Кат,Община Разград and сигнал

Add a Review

Rate this by clicking a star below:

 

Related Listings